Chrome 65 chiqarilishi bilan, Google’ga tegishli xizmatga kirishda foydalanuvchi avtomatik ravishda Chrome’ga kiradi.
Google oʻzining Chrome brauzerida sezilarli oʻzgarish kiritdi. Ushbu oʻzgarish jiddiy maxfiylik muammolarini keltirib chiqarmoqda va kompaniya bu haqda hech qayerda aytmagan. Onlayn xabarlarga koʻra, Chrome 69 dan boshlab (5-sentabrda chiqarilgan), foydalanuvchi har safar Chrome orqali Googlega tegishli veb-saytga tashrif buyurganida, brauzer foydalanuvchilarni avtomatik ravishda Sync tizimiga kiritadi. Ushbu tizim foydalanuvchilarga Google hisoblaridan foydalanib Chrome’ga kirish va ixtiyoriy ravishda mahalliy brauzer maʼlumotlarini (tarix, parollar, xatchoʻplar va boshqalar) yuklab olish va Google serverlari bilan sinxronlashtirish imkonini beradi.
Sinxronizatsiya Chrome’da bir necha yillardan beri mavjud, ammo hozirgacha u Google xizmatlariga bog‘liq emas edi. Foydalanuvchilar Google akkauntiga kirgan holda internetda sayr qilishlari mumkin edi, ammo ularning qidiruv tarixi kompaniya serverlariga yuklanmagan. Endi Google’ga tegishli xizmatga (masalan, Gmail) kirishda ular avtomatik ravishda Chrome’ga kirishadi.
Chrome’da avtomatik kirishning joriy etilishi ko‘plab foydalanuvchilar orasida norozilikka sabab bo‘ldi. Ularning fikricha, bu Google’ga trafikni ma’lum brauzerlar va qurilmalarga aniqroq moslashtirish imkonini beradi. Biroq, kompaniya muhandislari foydalanuvchilarning xavotirlarini tezda bartaraf etishdi. Avtomatik kirish mahalliy ma’lumotlarni Google serverlari bilan sinxronlashtirish jarayonini boshlamaydi — foydalanuvchi bunga bir marta bosish orqali aniq ruxsat berishi kerak.
Muhandislarning tushuntirishicha, yangi funksiya xavfsizlik nuqtai nazaridan maxsus qo’shilgan. Avtomatik kirish mexanizmi umumiy kompyuterlar va brauzerlardan foydalanuvchilarga mo’ljallangan. Agar bir nechta odam bitta brauzerdan foydalansa, bitta foydalanuvchining mahalliy ma’lumotlari xatolik bilan boshqa foydalanuvchining akkauntiga yuborilishi mumkin va avtomatik kirish funksiyasi buning oldini olish uchun mo’ljallangan.
Ushbu yangi funksiyaning kiritilishi butunlay mantiqiy bo’lsa-da, foydalanuvchilar hali ham xafa. Birinchidan, Google ularga avtomatik ravishda tizimga kirishni tanlash imkoniyatini bermadi, ikkinchidan, kompaniya ularga yangi funksiya haqida xabar berishni «unutib qo’ydi».